27 Ekim 2013 Pazar

Ürün incelemesi: Down Under Naturals şampuan


Merhaba,


Haftasonunu değerlendirerek biraz blog'umuzu zenginleştirmek istedim. Onun için hemen 2. yazıya geçiyorum.

Yine bir ürün incelemesi. Bu defa bir şampuan.

Hep renkli kozmetik nereye kadar değil mi?

Kişisel bakım ürünlerinde de vegan-vejetaryen paylaşımlara ihtiyaç var.






Şampuanımız, Down Under Natural's markasının yeşil ambalajlı kivili serisinden, all hair types shampoo, yani tüm saç tipleri için.




Öncelikle belirteyim; ambalajın arkasında bir tavşan logosu ve hemen yanında ürünün hayvanlar üzerinde test edilmediği açıklaması yer alıyor.



Kuru saçlı olmama rağmen çok fazla saçlarımla oynadığım için çabuk yağlanıyor. Birkaç haftadır kullanıyorum ve saçlarıma gayet iyi geldi. Saçlarımı yumuşacık yapıyor. Hatta sonrasında krem uygulamadan kullandığım zaman da oldu ve diğer kremsiz şampuanlar gibi saçları kupkuru ve açılmaz bir halde bırakmıyor.


 


İçeriğindeki kivi, şeftali, avokado gibi tropik meyve özleri sayesinde çok tatlı harika bir kokusu var.


500 ml'lik ambalajda bulunuyor. Gratis, Rossmann ve Watsons'ta gördüm. Ben Rossmann'dan 9,90 tl'ye aldım.





Umarım faydalı olmuştur. 


Sevgiler,

8 yorum:

Mihri dedi ki...

Bu ürünü ben de kullanmıştım. Jölesini de kullanmıştım hatta, cf olduğunu bilmeden kullandığım ürünlerden biriydi :) Ben şu an sabun ve Giovanni kullanabiliyorum ama migrosta bile bulunabilecek cf marka olması çok güzel. Argan yağlısından bile daha iyi bu bi de.

Vegan kozmetik dedi ki...

Giovanni cosmetics'i inceleme listeme aldım, markayı bilmiyordum, şöyle bir göz attım, güzele benziyo, mutlaka araştırıp kullanıp paylaşıcam, teşekkürler :)

Aner dedi ki...

Merhabalar. Uzunca yillar cok nadir olsada et yedim fakat her seferinde kendimi suclu ve mutsuz hissettim, nedenini bilmesemde. Ayrica yillarca cevrenin ve ailemin et yemezsen saglikli kalamazsin falan demelerinin etkisiyle, saglikli kalmak icin dedigim gibi nadir olsada et yedim. Vejeteryan veya vegan olmayi her zaman istedim fakat bence herkesin en basta yasadigi sikintiyi bende yasadim..nereden baslamam gerektigini bilmemek...Neyi nasil yapacagimi beslenme aliskanliklarimi nasil degistirecegimi hic bilmiyordum. Su anda yaklasik bir 6 aydir vejeteryanim. Hala nasil beslenmem gerektigi uzerine uzman degilim. Bazen halsiz kaliyorum, bazen kilo kaybediyorum ayrica yeni bir ulkeye tasindim ve burada yemek kulturu patates ve et uzerine oldugu icin cok cok zorluk cekiyorum, fakat ogreniyorum. Size bunlari anlatmamin sebebi, tesekkur etmek istedim. Blogunuzu gercekten kesfedeli 1 gunden fazla olmadi ve benim gibi insanlari hatta benden daha bilincli ozverili insanlari gormek, onlardan fikirler yardimlar almak beni cok mutlu etti. Sanirim blog yazarken hepimiz birilerine yardimci olmayi umuyoruz fakat ne kadar buyuk yardimimiz dokunacagini tahmin edemiyoruz. Iyiki sizinle tanistim. Emeginize saglik. Blogunuzu didik didik ediyorum ve yiyecekler hakkinda daha cok bilgi sahibi oluyorum. Zaten asla cruelty free olmayan bir urun kullanmiyorum o konuda cok dikkatliyim fakat yiyecekler hakkinda ogrenmem gereken cok sey var.
Sevgilerimle

sinem kamalı dedi ki...

ben de vejetaryenim,elimden geldiğince vegan ürünler kullanıyorum ama bu şampuan benim saçımı çok kuruttu maalesef.

Adsız dedi ki...

böyle bir blog yapmanız çok güzel olmuş. Vegan ürünleri herkes erişilmez ve çok pahalı sanıyor. Halbuki uygun fiyata pek çok vegan ürün var. Ayrıca zamanla tamamen alışınca biraz emekle evde de kendi ürünlerimiz yapabiliyoruz. Yeter ki isteyelim alternatif çok.

Elinize sağlık tekrar

Vegan kozmetik dedi ki...

Merhaba, beğeni ve yorumlarınız için teşekkürler. Kesinlikle "vegan olmak zordur,ulaşılmazdır, pahalıdır" yanılgısını kırmak benim de amacım. Daha fazla ürüne, daha uygun fiyatlarla ve cok da kolay ulaşabileceğimizi görmenin yanı sıra, dediğiniz gibi evde ürün denemelerine de başladım. Hem daha doğal, katkısız oluyor hem de hayvan sömürüsü içermeyen güvenilir ürünler oluyor. Kısa zamanda bu tür paylaşımlarda da bulunmaya başlayacağım. Sevgiler

Vegan kozmetik dedi ki...

Merhaba, bu ürün serinin tüm saç tipleri için olan şampuanı olduğu için zannediyorum ki normal saçlara hitap ediyor. Serinin kuru saçlar için olan mavi ambalajdaki Down Under Naturals Fruit&Kicks Onarıcı Şampuan'ını deneyebilirsiniz.

Vegan kozmetik dedi ki...

Merhaba Aner, değerli yorumların ve pozitif, mücadeleci bakış açın beni inanılmaz mutlu etti. Çok teşekkür ediyorum. Ülke değiştirmek mutlaka varolan düzenini, ulaştığın ürünleri, mağazaları, seçenekleri yerle bir etmiştir. Ancak 6 yıl içindeki birikiminle çok daha kolay yeni bir portföy oluşturacaksındır kendine. Umarım buna ben de katkı sağlayabiliyor olurum. Sevgiler