7 Nisan 2019 Pazar

Vegan lip balm HURRAW!

Merhabalar,

Vegan lip balm konusu, alışılmış lip balm formülündeki balmumu içeriği sebebiyle, vegan ve vejetaryenleri arayışa sokan başlıca konulardan biri.

Başta balmumu olmak üzere navegan bileşen içermeyecek, hayvan deneylerine bulaşmamış olacak, ulaşılabilir olacak gibi temel beklentilerin üzerine bir de temiz içerikli olsun, hafif de renklendirme sağlasın diyorsanız, Hurraw black cherry lip balmı tavsiye edebilirim.



Uzun zamandır denemeyi istiyordum. Ancak gerek fiyatı gerekse stoklarının hızla tükenmesi sebebiyle, henüz fırsat bulabildim. 

İlk olarak vegan güvenilirlik açısından baktığımızda tam puan alıyor:

1. Leaping Bunny logosuna sahip. Buradan, ürünün hayvanlar üzerinde test edilmediğini garantiliyoruz ☑
2. vegan.org Vegan Sertifika logosuna sahip. Yani, hiçbir hayvansal bileşen içermiyor ☑

Bunun yanı sıra %79'luk organik içeriğiyle temiz içerik sunuyor. İçerisinde hindistan cevizi yağı, jojoba yağı, hint yağı, kakao yağı, zeytinyağı gibi organik yağlar var. Wax olarak da bitkisel kandelila mumu kullanılmış. 




Açıkçası renklendirme konusunda beklentimin altında çıktı. Daha yoğun pigmentli bir sonuç bekliyordum. Ancak transparan hafif bir renklendirme etkisi var. Birebir dudaktaki duruşunu görmek için, AA VEGAN MISIN??!! youtube kanalında sevgili Evrim'in videosuna BURADAN göz atmanızı tavsiye edebilirim.

Bir de ben lip balmlarda daha mat bitişleri severim. Bu ürün malesef biraz da parlak bir sonuç veriyor.

Eğer beklentilerimiz eşleşiyorsa, bunları göz önünde bulundurmakta fayda var. Zira 42 liralık fiyatıyla alınıp kenara atılması çok da sevimli olmaz.

Ancak sonuçta ürünün ruj değil de lip balm olduğunu kabullenirsek; doğal bitişli, yaz aylarında günlük kullanıma uygun bir lip balm olacağını düşünüyorum.

Hindistan cevizli, tarçınlı, kahveli, greyfurtlu gibi eğlenceli seçenekleri var. Ürünü, online olarak bir çok yerden temin edebileceğiniz gibi Kadıköy'deki Vegan Bakkal'dan da alabilirsiniz. Stoklarının yenilendiği ve özellikle bu renklendirici olan black cherry'nin de mevcut olduğu bu dönemi değerlendirebilirsiniz.

Sevgiler,
Vegan Kozmetik

Hiç yorum yok: