27 Ekim 2013 Pazar

Ürün incelemesi: EcoTools Vegan Fırça Seti - 6 Piece Bamboo Vegan Brush Set



Merhaba Earth-Friendly Human,

Bugün harika bir fırça setiyle burdayım. Ecotools Six piece starter set; 6 parça başlangıç seti.

Ecotools, Earth-Friendly Beauty mottosuna sahip bir marka. Yani Dünya Dostu Güzellik!

Set, 5 adet fırça ve 1 adet minik makyaj çantasından oluşuyor. Keten dokuma çantanın hammaddesi, kenevir. Fırçaların sapları bambu, yüksükleri geri dönüşümlü alüminyum ve en önemlisi kılları cruelty-free yani hayvan kılından değil.


Seti tek tek inceleyelim:


blush brush : Allık fırçası olarak geçiyor olsa da bence pudra ve kontur için de kullanılabilecek fonksiyonel bir parça. Kılları yumuşacık...



concealer brush : Kapatıcı fırçası olarak geçen bu fırça da kapatıcı ve aynı zamanda burun kenarı kontur uygulaması için de uygun olabilir.




eye shadow brush : Far fırçası, gözde far ve gölge uygulamaları için tasarlanmış yassı yumuşak bir fırça.



angled eyeliner brush : Açılı eye liner fırçası, özellikle eye liner sürmekte zorlananlar için tasarım harikası. Kalemle ya da likit eye linerların düz fırçalarıyla eye liner sürmek, zaman ve el alışkanlığı ister. Ama bu fırçayla saniyeler içinde her iki göze de eşit ve kuyruklu eye liner sürmek mümkün. Test edildi onaylandı. Çok ince uygulama yapmak da mümkün.



lash & brow groomer :Kaş ve kirpik tarağı



Set, starter set olarak geçse de bence eğer makyaj artisti değilseniz, bir makyajda ihtiyacımız olan herşeyi tek çantada buluşturmuş. Bir ruj fırçası ve fondöten süngeri ekleyerek tamamlanabilir.



Çanta, makyaj çantası olarak biraz küçük. Ancak fırçaları saklamak ve taşımak için çok güzel düşünülmüş. Deforme olmalarını önleyecek bir koruyucu kılıf gibi olduğu için düşünmeden çantaya atılabilir. Arkasında bir de çıtçıtlı gözü var, hop süngerler de buraya..



Cuma günü yani 2 gün önce Watsons'tan %20 indirimli fiyatıyla 31,50 tl'ye aldım. Sanırım indirimi hala devam ediyor...

Fiyatı, fonksiyonelliği ve cruelty free olması ile kesinlikle tavsiye ediyorum.

Ecotools'un diğer fırçaları ile ilgili ya da diğer cruelty free makyaj fırçası markaları, ürünleriyle ilgili deneyimlerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.

Daha çok cruelty free ürün ve daha çok cruelty free marka!

Sevgiler,

6 yorum:

gzmgdr dedi ki...

Bende bu seti yazın almıştım. Çokta memnunum ayrıca alma nedenlerimden biri seninde dediğin gibi markanın earth friendly beauty mattosuna sahip olmasıydı. :)

Vegan kozmetik dedi ki...

Ben yeni aldım ama şimdiden çok sevdim. Motto'nun üzerine bir de memnuniyet, tadından yenmez :)

Mihri dedi ki...

Benim bayaa bir fırçam var, bir kısmı inglot(tek gerçek kıllı olanlar onlar ama marka cf sanırım. önceden almıştım onları gerçi de) bunları almayı düşünüyorum. Elimdeki cf olmayan fırçalar bozulunca tabi.

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum böyle paylaşımlarda bulunduğunuz için. Umarım devam edersiniz. Gerçek anlamda çok faydalı ve keyifli yazı tarzınız :)

Vegan kozmetik dedi ki...

Merhaba, "gerçek kıl ama marka cf" denince bir yorumda bulunmak istedim. Aslen hayvan hakları aktivistleri için zulümsüz ürün, hiçbir hayvan sömürüsü dahil edilmeden üretilmiş ürün. Yani hayvansal içerik kullanılmaması ve bitmiş ürün ya da hammaddenin hayvanlar üzerinde test edilmemesi gerekiyor. Hayvanlara bunu isteyip istemediklerini sorma şansımız olmadan onların içerikte ya da üretimde rol alıyor olmasını etik bulmuyoruz. Bu marka dışında bir de Real Techniques fırçalarını önerebilirim. Tamamen zulümsüz. Üstelik şirket sahibi de makyaj artisti bir vejetaryen. Sevgiler :)

Vegan kozmetik dedi ki...

Merhaba Ayşegül, bu güzel yorumun çok teşekkürler :)